Interim Lønchef til Peab Support

Peab Support varetager lønudbetalinger og -administration for Peab-koncernens ca. 13.000 ansatte i Sverige og i Norge. Op til et større forandringstiltag fik lønteamet på Wise Professionals til opgave at ansætte en interim lønchef – en person med den opgave at skabe struktur og tryghed i en foranderlig organisation.

Vi var i kontakt med personalechefen på Peab Support, som er Peabs Shared Service Center, op til et kommende forandringstiltag, fortæller Barbara Lidholt, forretningsområdechef på Wise Professionals Løn. De skulle udskifte deres nuværende lønsystem, men ville ikke risikere at få nogen afbrydelser i de daglige aktiviteter. Samarbejdet med Peab har løbet gennem flere år, fortæller Barbara videre. Jeg oplever, at vi er landet i et tæt partnerskab. Vi konsulterer hinanden omkring forskellige problemer snarere end at vi går ind og foretager quick-fixes og hurtige konsulentløsninger.

At finde tryghed i en konsulentløsning

I en dialog om hvordan Peab Support ville have fremtiden til at se ud kom vi i fællesskab frem til, at personalechefen i en periode skulle aflastes af en interim lønchef.  En person der kunne støtte virksomheden og tage gruppechef-ansvaret for lønadministratorerne, som tager sig af de svenske lønninger i Solna. En konsulentopgave som indebar at sikre den operative proces omkring lønudbetalinger. At være en nærværende chef og skabe forudsætninger for arbejdsro i en arbejdsgruppe med relativt mange løst ansatte konsulenter. Den person, vi søgte, var ikke nogen nem profil at finde. Vi ville have en person, der kunne være operativ og strategisk på samme tid. En seniorkonsulent med erfaring fra lignende projekter og komplekse organisationer.

Vi fandt en virkelig god person, der kunne gå direkte i gang med opgaven. I en periode arbejdede hun og Peabs lønteam intensivt for at få samlet et velfungerende team og udviklede arbejdsformer og rutiner op til den efterfølgende udskiftning af lønsystemet. Samtidig fik man overblik over ansættelsesformer og iværksatte en ny struktur for arbejdsformer og rutiner. Glædeligt nok valgte vores konsulent at tage imod en fast ansættelse hos Peab, hvor hun i dag er Lønchef for et team i Sverige.

Samarbejdet med Wise Professionals har været nemt. Det er nemt at kommunikere med hinanden, og vi får hurtigt hjælp og ressourcer i det omfang, de er tilgængelige på arbejdsmarkedet. Der er en god forståelse for vores virksomhedskultur og vores kerneværdier samt en fin fornemmelse for at præsentere de rette kandidater. Det er meget værd, når vi skal bemande en virksomhed, som er styret af hårde deadlines og med ressourcer, der ikke altid er nemme at finde på arbejdsmarkedet. Vi har en åben dialog omkring opgaverne og finder i fællesskab frem til rimelige løsninger for, hvordan vi udvikler vores samarbejde.

Marianne Oelker Johansson, Personalechef PEAB Support

Et udvalg af vores andre cases