Skræddersyet rekrutteringsuddannelse

GastroMerit tilbyder brancheuddannelser for personer, der arbejder i restaurationsbranchen. Efter en række forespørgsler fra branchen om at afholde et rekrutteringskursus bestemte man sig for at tilbyde et kursus inden for området rekruttering. Læs mere om, hvordan GastroMerit og Rekryteringsskolan samarbejdede for at oprette en helt ny type skræddersyet rekrutteringskursus for branchen.

Branchens behov fik lov at styre oplægget

Sammen med GastroMerit opbyggede vi et to-dages kursus, fortæller Ann-Christine Stafwerfeldt, forretningsområdechef for Rekrutteringsskolen. Kurset skulle være rettet mod personer med et stort behov for at rekruttere, for eksempel Restantchefer og Konferencechefer. Virksomhedsansvarlige der er vant til en omfattende personaleomsætning og store rekrutteringsbehov.

Det, vi gjorde, var at finde frem til et skræddersyet oplæg ud fra branchens behov. Via en behovsanalyse fandt vi frem til, hvilke udfordringer en restaurantchef står overfor, og hvad vedkommende behøver af værktøjer for at gennemføre en så god rekruttering som muligt Det vigtigste var at sikre, at de rekrutterende chefer skulle kunne gennemføre em effektiv, kvalitetssikker og hurtig rekrutteringsproces – hvor som helt og når som helst.

Virksomhedsnære uddannelser

Det var også vigtigt, at kurserne var forankret i den daglige virksomhed. Samtlige deltagere skulle forlade kurserne med en praktisk værktøjskasse og ny viden, som de kunne have nytte af i hverdagen. Som chef er rekruttering en af de vigtigste opgaver, man har, mener Ann-Christine. Et kursus i at kunne gennemføre effektive og retfærdige rekrutteringer øger sandsynligheden for at få den rette person til ens team, men den gør også, at rekruttering bliver både lettere og sjovere.

Det første kursus blev gennemført i efteråret 2016. Deltagerne kunne f.eks. medbringe en case fra deres virksomhed. Nogle valgte at arbejde ud fra en planlagt rekruttering, mens andre valgte en fiktiv case for en af deres mest almindelige personalegrupper. Casen arbejdede de derefter videre med og udviklede den løbende i løbet af de to kursusdage. Det var værdsat af deltagerne og gav dem konkrete værktøjer og skabeloner, som de kunne bruge allerede den næste dag.

I skrivende stund har vi uddannet en stor mængde chefer i restaurationsbranchen – med gode resultater. Hvis du vil vide mere om vores skræddersyede kursusoplæg, så kig ind på rekrutteringsskolen og læs mere!

Vi følte, at det var en selvfølge at tilbyde et kursus inden for rekruttering. Det kan blive meget dyrt at rekruttere den forkerte medarbejder til en stilling, og som arbejdsgiver er det vigtigt at optræde og agere på en professionel måde. Ved at samarbejde med Wise Professionals føler vi os trygge ved, at kursusdeltagerne har fået både øget viden og værktøjer til at kunne rekruttere medarbejdere til deres virksomheder.

Rosita Wilsson, Chef GastroMerit

Et udvalg af vores andre cases