Rekruttering af HR-chef

Kan man arbejde med forretningsdrevet HR i en værdistyret organisation? Da SOS Børnebyerne planlagde en ny rekruttering af HR-chef benyttede de lejligheden til at indvæve kommercielle interesser i rollebeskrivelsen. SOS Børnebyerne søgte en ny kollega med en forretningsmæssig fremtoning, og som også kunne bidrage med et nyt syn og udvikle virksomheden.

Forretningsdrevet HR i en ideel organisation.

Stadigt flere værdistyrede organisationer antager en forretningsmæssig tænkemåde – og det er ikke nogen nyhed, mener Kelly Chau, rekrutteringskonsulent hos Wise Professionals. Jeg ser, at der er en stigende interesse for at forene ideelle og kommercielle interesser for at opnå succes.

Det er mit indtryk, at SOS Børnebyerne – i denne rekruttering – har haft stor succes med at afbalancere netop business og velgørenhed. Den forretningsmæssige tankegang har været et stærkt indslag i rekrutteringsprocessen – hele vejen fra kravprofil til udvælgelse, interviews og personvurdering.

Screeningtests for at bevare objektiviteten

Allerede før vi startede rekrutteringsprocessen forstod vi, at der forelå specifikke forudsætninger, der skulle tages hensyn til i udvælgelsesarbejdet. Personen, som vi søgte, behøvede ikke at have erfaring fra den aktuelle branche, vi søgte snarere en person, der kunne komme med nye øjne og tænke ud af boksen. Desuden, fortæller Kelly, ser vi ofte en tendens til, at mængden af ansøgninger stiger, når vi arbejder med stærke arbejdsgivervaremærker og en attraktiv rolle.

I dette tilfælde valgte vi at skræddersy rekrutteringen efter netop det behov og anvende screeningstests på et tidligt stadium. Vi valgte en kombination af færdighedstesten Matrigma og MAP, som er en personlighedstest. Det samlede resultat af de to tests gav os en retfærdig matchning af kompetenceprofiler, og vi kunne sikre en objektiv foreløbig bedømmelse af kandidaterne.

SOS Børnebyerne arbejder i 135 lande med de allermest udsatte børn; de der mangler, eller som risikerer at miste, forældes omsorg. En af de vigtigste komponenter i vores arbejde er kombinationen af engagement og professionalitet. Det gælder alle medarbejdere, fra medarbejdere i marken til personale i Sverige, og derfor er det vigtigt for os, at det engagement og også professionaliteten afspejles i HR-funktionen, siger Catharina Gehrke, generalsekretær for SOS Børnebyerne.

Catharina Gehrke, Generalsekretær SOS Børnebyerne

Et udvalg af vores andre cases