Wise Professionals assisterer i forbindelse med projektansættelser

Mange virksomheder oplever, at visse perioder er væsentligt mere travlt end andre. Når man rammer disse meget travle perioder, kan det være en god idé med projektansættelser. Der kan være mange grunde til, at nogle perioder er mere travle end andre. Måske har man iværsksat nogle store projekter i en given periode, og så er det ikke så overraskende, at denne periode er mere ressorucekrævende end de periode, hvor virksomhedens drift er normal.

Derudover er der mange brancher, der har væsentligt mere travlt i forskellige perioder end andre. Det kan være, at ens branche er sæsonbetinget, og når man så rammer de travle perioder, får man måske brug for endnu flere ressourcer. I forbindelse med de travle perioder kunne projektansættelser være en oplagt løsning.

En projektansættelse er nemlig en tidsbegrænset ansættelse, hvor ansættelsesperioden fastlægges, inden samarbejdet påbegyndes. Både arbejdsgiver og den ansatte er dermed helt bevidste om, hvornår ansættelsen indledes, og hvornår den ophører.

Ansættelsesperioden kan enten fastsættes i forhold til tid. Det kan være, at man aftaler, at ansættelsesforløbet starter i januar og afsluttes i november.

Derudover ses det også ofte, at ansættelsesperioden afhænger af et projektforløb. Mange projektansættelser finder nemlig sted i forbindelse med større projekter, og de fleste, der har været en del af et større projekt, ved, at det kan være svært at overholde den præcise deadline for projektet. Derfor ser man ofte, at det aftales, at projektansættelsen ophører, så snart man er i mål med projektet.

Dog bør det bemærkes, at både arbejdsgiver og den ansatte kan opsige henholdsvis medarbejderen eller ansættelsen før aftalens udløb. Man har nemlig samme rettigheder samt ansvar som projektansat, som man har i en stilling, som ikke er begrænset af tid.

Projektansættelser bruges også afklarende

Man benytter altså projektansættelser i forbindelse med større projekter og travle perioder, hvor man har behov for ekstra ressourcer og eventuelt kompetencer, man ikke har intern i forvejen.

Derudover benyttes projektansættelser også, når man gerne vil undersøge, hvorvidt potentialet for en fuldtidsstilling er til stede inden for et givent område. Hvis man længe har overvejet at oprette en ny stilling i sin virksomhed, men hver gang har forkastet ideen, da man er i tvivl om, hvorvidt oprettelse af denne nye stilling er profitabel, kan man foretage en projektansættelse. Man ansætter en given kandidat i en tidsbegrænset periode, eksempelvis seks måneder, og hvis det viser sig, at kandidaten bringer værdi i den nye stilling for ens virksomhed, gør man naturligvis samarbejdet permanent efterfølgende. Viser den nyoprettede stilling sig derimod at være en underskudsforretning, afbrydes samarbejdet ved projektansættelsens udløb.

Uanset hvilken anledning der er til en projektansættelse, er det meget vigtigt, at man rekrutterer den rette kandidat. Når der er tale om tidsbegrænsede stillinger, skal kandidaten være så velvalgt som muligt, så han/hun bringer værdi fra dag et. Det er uhensigtsmæssigt, hvis man skal bruge de første mange måneder på oplæring.

Vi hjælper meget gerne med rekrutteringen af den perfekte kandidat til en projektansættelse. Ønsker du at høre mere om, hvordan vi kan assistere præcis din virksomhed i forbindelse med en kommende projektansættelse, så tøv ikke med at tage kontakt til os på tlf.:+46 4061 70150 

yderst fleksible løsninger

Hvis du ønsker høj fleksibilitet, er en projektansættelse en yderst fornuftig løsning, da denne model giver virksomhederne muligheder for at tilføje eksterne ressourcer og specifikke kompetencer i en midlertidig periode.

Det kan være oplagt med projektansættelser i mange forskellige sammenhænge, blandt andet følgende:

  • Konverteringsopgaver
  • Ledelsesopgaver
  • Implementeringsopgaver
  • Projektrelaterede opgaver
  • Hvis en central medarbejder sygemeldes i en længere periode
  • Test af om nyoprettet stilling er profitabel

Wise Professionals har et yderst bredt netværk, og vi kan utvivlsomt hjælpe din virksomhed med at finde lige præcis de kompetencer, som I er på udkig efter.

Ønsker du at høre mere om, hvordan vi kan assistere jer i forbindelse med projektansættelser, så er du meget velkommen til at give os et kald på tlf.:+46 4061 70150